Dünyanın En İlginç ve En Bilinmeyen


Tersiyer ( tertiary )

Dünyada bilmediğimiz ve görmediğimiz birçok hayvan vardır. Bunlardan biri de Tersiyerlerdir. Türkçede Cadı Makigili olarak anılır. Güneydoğu Asya’nın adalarında yaşayan ve primat türlerinden olan küçük değişik görünümlü bir memeli hayvandır. Vücut uzunlukları yaklaşık 9-16 cm.dir. Kuyrukları ise 13-28 cm olarak vücut uzunluğundan iki kat fazladır. Bu şirin hayvancıkların ağırlıkları sadece 60- 160 gram arasıdır. Tüyleri kısa ve yumuşaktır. Vücut ölçülerine göre elleri büyük, bacakları da uzundur. Vücut büyüklüğüne göre maymunlar gurubu içerisinde en uzun bacağa sahip olan tersiyerlerdir. Bu hayvanlar ağaçlarda yaşarlar ve çok hızlı tırmanırlar. Adeta ağaca yapışmış vaziyette dururlar, onu ağaçtan ayıramazsınız. Bunun nedeni tutunma özelliği çok yüksek avuçlara sahip olmasıdır. Çok büyük gözleri vardır. Göz yuvarlakları beyinlerinden daha büyüktür.



There are many animals in the world we do not know and do not see. One of them is Tercyers. Turkic is known as Witch Makigili. It lives in the islands of Southeast Asia and is a small variant mammal animal of primate species. Body lengths are about 9-16 cm. The tails are two to three times as long as the body length, 13-28 cm. These cute little animals weigh only 60 to 160 grams. The feathers are short and soft. His hands are big and his legs are wide. According to body size, monsters have the longest bass in the group. These animals live in the trees and climb very fast. You will stand in the way of grief, you can not separate it from the tree. The reason for this is that it has very high palms. They have very big eyes. The eyeballs are bigger than
their brains.

Çamur Zıpzıpı (Mud Wreck)


Denizde ve karada yaşayabilen garip bir balık türü olan Mudskipper(Çamur Zıpzıpı) karada da çiftleşebiliyor. Ön yüzgeçlerinde bulunan ve diğer balık türlerinin hiçbirinde bulunmayan çift kemik ve eklemleri sayesinde çamur üzerinde yürüyebilen bir balık olan çamur zıpzıpı yumurtalarını da çamur içine açtığı oyuğa bırakıyor.
Mudskipper (Mud Zipper), a strange fish species that can live in the sea and on land, can also mate on land. Thanks to the double bones and joints found in the front fins and none of the other fish species, the mud, which is a fish that can walk on the mud, leaves its eggs in the mud.

Proboscis Maymunu (Proboscis Monkey)


Proboscis Maymunu veya Latince adıyla Nasalis larvatus, ağaçta yaşayan, Güney-Doğu Asya’daki Borneo adasında bulunan endemik bir türdür. Bu tür, Eski Dünya Maymunları'ndan Colobinae familyasına mensuptur. En karakteristik fiziksel özellikleri ise hiç kuşkusuz uzun burunlarıdır. 

Nasalis larvatus, Tibet Makak’ı ve Gri Langur ile birlikte Asya kıtasının en büyük maymunlarındandır. Erkek Proboscisler 66 - 72 cm. arasında boya ve 30 kg. ağırlığa ulaşabilirlerken, dişi Proboscisler en fazla 62 cm. boy ve 15 kg. ağırlığa ulaşabilirler. Bu cinsel çiftbiçimlilik sadece uzunluk ve ağırlıkta sınır kalmıyor, ayrıca erkeklerin burnu 10cm iken, dişilerin burnu da erkeklerden daha kısadır fakat hala diğer primatlara oranla uzundur. Erkekler uzun burunlarını dişiyi ilişkiye davet etmek için kullanabilir. Bir diğer kullanma amaçları ise hem iletişim kurmak hem de çevredeki tehlikeleri karşı uyarmaktır. Tehlike anında burunları kan ile dolar ve normalde çıkardıklarından çok daha boğuk bir ses çıkarırlar.  

Nasalis larvatus, Tibet Makak’ı ve Gri Langur ile birlikte Asya kıtasının en büyük maymunlarındandır. Erkek Proboscisler 66 - 72 cm. arasında boya ve 30 kg. ağırlığa ulaşabilirlerken, dişi Proboscisler en fazla 62 cm. boy ve 15 kg. ağırlığa ulaşabilirler. Bu cinsel çiftbiçimlilik sadece uzunluk ve ağırlıkta sınır kalmıyor, ayrıca erkeklerin burnu 10cm iken, dişilerin burnu da erkeklerden daha kısadır fakat hala diğer primatlara oranla uzundur. Erkekler uzun burunlarını dişiyi ilişkiye davet etmek için kullanabilir. Bir diğer kullanma amaçları ise hem iletişim kurmak hem de çevredeki tehlikeleri karşı uyarmaktır. Tehlike anında buru

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar